Video

Video-interview in Amsterdam: Deel 1 - Deel 2 - Deel 3

Reviews België

Dubbelinterview Milow & Nona Mez - Humo (27 juli '10)

Ze zijn al jaren vrienden, spelen samen een aantal concerten deze zomer, en de jongste Nona Mez is onlangs verschenen op Homerun Records, het label van Milow. Hoog tijd vond Humo voor een dubbelinterview over wat hen bindt, hun artiestenbestaan en de Do-It-Yourself aanpak. (download)

Reviews "Radio Rain & Hard Luck Stories"

De Morgen - 4 sterren
"Nona Mez heeft zijn tijd genomen, en dat is eraan te merken: de arrangementen zijn sober en uitgepuurd maar ze staan wel op punt. De referenties aan Nick Drake en Mark Eitzel zijn nooit ver weg. De melancholie schemert door ieder nummer en met uitstekende popsongs laat Nona Mez veel buitenlandse concurrentie achter zich. Een welkom weerzien." (download)

Humo – 3 sterren
"Het klinkt misschien ingewikkeld, maat het is heel eenvoudig: cd's in de speler en genieten maar, van subtieel gearrangeerde songs die zweven tussen pop, folk en jazz en die ontdaan zijn van alle overbodige liflafjes. De nummers zijn bij vlagen zelfs uitermate radiovriendelijk, zonder ooit glad te worden." (download)

De Standaard - 3 sterren
"Radio Rain bevat sobere, trage muziek die door de producer Wim Janssens spaarzaam is aangekleed. Een interessante, eerlijke plaat. Maris nam met de producer Jo Francken nog zeven extra nummers op, wat het geheel de prettige sfeer geeft van een thuisplaatje dat helemaal niet hoefde maar daaruit juist zijn onschuld haalt." (download)

Cutting Edge - 4 sterren
Radio rain & hard luck stories' is namelijk een poëtisch album dat recht naar het hart mikt, en daar onhoudbaar een plaatsje verovert. Met deze prachtige huisvlijt moet Nona Mez de plaats kunnen veroveren die hij al lang verdient: ruim boven de Belgische middelmaat. Verspreid het woord! (lees verder)

Gazet van Antwerpen - 3,5 sterren
"Fijngeborstelde miniatuurtjes die liefst binnen een melancholisch, akoestisch kader blijven. Onopdringerige schoonheid is Nona Mez' troef én handicap: welke radiomaker schat een van deze pareltjes voluit naar waarde en bezorgt Maris de doorbraak?" (download)

RifRaf
"Gaat Nona Mez, eindelijk de publieke erkenning krijgen die hij al langer verdient? Aan de dubbel-cd Radio Rain & Hard Luck Stories kan het niet liggen. Ook deze cd's zijn gevuld met grootse songs over de kleine dingen van het leven. Stillistische pareltjes waarbij naar muzikale perfectie wordt gestreefd." (download)

Reviews Nederland

Oor
Misschien helpt dit album deze koning van het akoestische fluisterliedje aan erkenning. Deze aan thema's van Greg Dulli ('Tonight's the night / I take it home / White knuckle happy / And alone') en Charles Bukowski ('Don't try') opgehangen albums verdienen dat. (download)

Heaven
Na drie jaar stilte blijkt hij in de zeventien songs op zijn nieuwe dubbelaar nog ingetogener als voorheen. Ze beschrijven impressionistisch een persoonlijke crisis vol wanhoop en lethargie.(download)

Noord-Hollands Dagblad - 3 sterren
Door de bank genomen neigen de meeste Nederlandse singer/songwriters kennelijk wat meer naar een Amerikaanse basis, terwijl veel Belgen Europeser blijven. Zij lijken iets dichter te staan bij de Britse pop, hechten sterker aan de melodieën, blijven vaak zelfs bij hartzeer wat lichtvoetiger. Zo ook Nona Mez. (lees verder)

Altcountryforum
Maris is wars van goedkoop sentiment en weet met werkelijk uitzonderlijk fraaie tekstregels een staat van authenticiteit te bewerkstelligen die alleen de allergrootsten in dit genre hem na kunnen doen. (lees verder)